Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El desplegament dels Serveis Territorials és el primer pas per omplir de contingut la Vegueria

El desplegament es farà per fases, entre aquest 2022 i primers del 2023, amb fins a 8 serveis territorials repartits entre les quatre capitals penedesenques.

El desplegament, com van explicar ahir el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, es farà per etapes. En un primer pas aquest 2022 seran quatre serveis territorials, i de cara a primers de 2023 quatre més.

Els primers en arribar seran Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que tindrà la seu a Vilafranca, en principi al Centre Àgora; Educació s’instal·larà a Vilanova, Drets Socials a El Vendrell, i Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a Igualada.

Laura Vilagrà destacava que era un deure pendent amb la Vegueria fer aquest desplegament, que ha de donar servei a més de 500.000 persones; i una resposta també a la necessitat d’acostar-se al ciutadà i donar millor servei. Vilagrà recordava que el desplegament es fa per fases, i que en la segona arribarà Cultura a Vilafranca.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca, es mostrava satisfet de poder concretar d’una vegada aquest desplegament, i en feia un balanç positiu. Apuntava també que quan es completin la voluntat seria que tots estesin ubicats en un espai al centre de Vilafranca, en l’edifici dels antics jutjats al costat de l’Hotel Pere III.

Pel que fa a les seus que acull la capital de l’Alt Penedès, Regull considera que són conselleries potents i que tenen a més afectacions directes en el territori.

En l’acte de presentació que es va fer dimecres a la tarda a Sant Sadurní hi era també el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch. Recordava que fa molts anys que s’estava lluitant per assolir aquest desplegament al territori dels serveis de la Generalitat. Lluch recorda també que la singularitat del Penedès, amb diverses capitalitats, comporta que s’han de repartir els serveis.

Regull referma finalment que el més important és assolir aquest apropament dels serveis del govern català als ciutadans; i també que les qüestions que afecten el territori es plantegin i treballin amb visió i sensibilitat penedesenca.

Segons expliquen des de la Generalitat, la proposta s’ha de concretar finalment amb una ubicació única a cada capital de comarca amb dos serveis territorials, amb una visió d’espais plurifuncionals, i amb espais d’atenció ciutadana com a element vertebrador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: