Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal demana a la Generalitat accés al registre d’habitatges buits comarcals

El plenari comarcal també va aprovar l’adhesió a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna

El passat 10 de març es va celebrar Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Un dels punts més destacats va ser el debat d’una moció presentada per l’Equip de Govern per instar la Generalitat a donar accés al Consell Comarcal al Registre d’Habitatges Buits de la comarca. L’ens comarcal és el referent en matèria d’habitatge per a 25 municipis de la comarca i els vol facilitar la gestió d’aquest registre amb el triple objectiu d’incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a través de la Borsa de Lloguer Comarcal, prevenir ocupacions delinqüencials, regularitzar situacions d’ocupació per motius de necessitat, i gestionar acords amb els propietaris grans tenidors d’habitatges inscrits al Registre perquè els lloguin a través de la Borsa de Lloguer Comarcal”. La moció es va aprovar per unanimitat.

En el torn d’informacions de la Presidència, Xavier Lluch va informar sobre l’arribada a Torrelles i Vilafranca de persones refugiades procedents d’Ucraïna i va explicar que el Consell Comarcal està gestionant el transport escolar dels menors ucraïnesos i aquesta setmana es farà arribar un Protocol d’Arribada a tot els ajuntaments de la comarca perquè puguem anar tots a la una.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: