Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cinc municipis de l’Alt Penedès implantaran a partir de l’estiu la recollida porta a porta

Amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sant Sadurní, Olèrdola, Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit recolliran porta a porta l’orgànica, el paper-cartró i els envasos.

Dimecres a l’Ajuntament de Sant Sadurní es va fer la presentació del nou model de recollida de brossa porta a porta que amb el impuls de la Mancomunitat Penedès Garraf s’implementarà en 5 municipis de l’Alt Penedès. Una reunió que va comptar a banda de de la presència dels alcaldes dels municipis implicats i el president i tècnics de la Mancomunitat, amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya.

Com va explicar Sergi Vallès, la intenció de la Mancomunitat és acabar d’implementar abans que acabi l’actual mandat un canvi en el model de recollida per tal d’augmentar els percentatges de recollida selectiva. Vallès recordava que des de l’ens donen servei de recollida total o d’una fracció a 30 dels 35 municipis que tenen associats. En aquests, de manera progressiva, es farà el canvi cap al sistema porta a porta o al de contenidors intel·ligents.

La reunió es feia a Sant Sadurní, un municipi que ja fa recollida porta a porta des de l’any 2005, i que ara com explicava el seu alcalde, Ton Amat, vol fer un salt endavant amb un sistema que incorpora uns xips en els cubells que permetrà tenir més informació i control sobre com funciona aquesta recollida selectiva.

A Sant Sadurní està previst que aquests nous contenidors per cada una de les fraccions que s’han de separar es comencin a repartir entre la ciutadania a principis d’estiu. Amat considera que serà un sistema que permetrà recuperar els nivells de reciclatge que ja és força alt a la capital del cava situant-se per sobre del 73%. La intenció és tornar a situar-se per sobre del 80%.

Amb aquest nou sistema que progressivament també arribarà a Olèrdola, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit es recollirà la brossa orgànica, el rebuig, el paper-cartró i els envasos amb aquests cubells equipats amb un xip que permetrà a través de la seva lectura en el moment de la recollida, disposar de tota la informació per tal de millorar la gestió del servei i de retruc els percentatges de recollida selectiva en cada municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: