Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Vilafranca 2 es traslladarà el curs 2023-2024 a una ubicació definitiva

El passat cap de setmana hi havia jornada de portes obertes als instituts Vilafranca 2 i Eugeni d’Ors.

Una activitat que es recuperava després de dos anys sense poder oferir a les famílies i possibles alumnes aquesta opció.

De fet, en el cas del Vilafranca 2 era el primer cop que podien ensenyar el seu espai a famílies i possibles alumnes. La seva directora, la Mon Valle, destacava aquest fet i lamentava també que no havien pogut acollir totes les famílies que havien mostrat interès per acostar-s’hi. En aquests moments fan primer i segon d’ESO, i el proper curs incorporen ja els ensenyaments de tercer, amb un total de 180 alumnes.

En la xerrada amb les famílies una de les preguntes recurrents era sobre el futur del centre, i en aquest sentit Valle ja apuntava que la previsió amb que treballen és que el curs 2023-2024 el centre estigui en un altre espasi que ja sigui el definitiu i els permeti acollir els alumnes amb més comoditat i equipaments.

Precisament en aquest sentit la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Xell Montserrat apuntava que ja fa temps que estan en converses amb el departament per garantir la consolidació d’aquest centre d’ensenyament i el seu creixement. Montserrat recorda que el Vilafranca 2 es troba en una ubicació provisional i que la seva voluntat seria que quan es traslladés a un espai definitiu ja fos amb tots els equipaments.

D’altra banda l’Institut Eugeni d’Ors també tornava a obrir portes a les famílies després de dos anys, i en el seu cas ho feien també amb la satisfacció de poder tornar a mostrar espais com la biblioteca, la sala d’actes i el gimnàs que han estat en obres els darrers anys. La seva directora, Verònica Arrufat, recordava que l’Eugeni és el centre més veterà de la comarca, amb prop de 90 anys d’història. En les jornades de portes obertes es vol precisament transmetre aquest llarg bagatge i de pas explicar totes les opcions i modernitats que han anat incorporant.

Aquests propers dies la majoria de centres estan fent aquestes jornades de portes obertes presencials, amb grups reduïts i cita prèvia, que completen amb xerrades telemàtiques adreçades a les famílies que ho han demanat per tal d’explicar amb més profunditat i deteniment el projecte educatiu i les especificacions de cada un dels ensenyaments que ofereixen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: