Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP presenta una prova pilot per tal que 14 joves puguin formar-se en hostaleria en FP Dual

La durada del curs serà de 500 hores i combinarà una part teòrica que oferirà el CET Penedès i una altra de pràctiques a restaurants.

Concretament al Casino, Platets i Cal Joanet, de Vilafranca, i a l’empresa Cal Blay. Estracta d’un programa formatiu finançat pel SOC, i per això els joves que hi vulguin optar, joves d’entre 16 i 29 anys, han d’estar inscrits al Servei Català d’Ocupació. Durant el curs tindran un salari i un cop acabada la formació rebran un diploma de capacitació que els permetrà treballar de cambrers.

El director executiu del Centre Ensenyaments Tècnics Penedès, Denis Sainz, assenyala que el programa recupera aspectes del passat com la figura de l’aprenent.
TALL: 48’03’’ estem il.lusionats…restauració 48’29’’
També espera que la prova pilot sigui un èxit per ampliar-la posteriorment en altres aspectes del teixit productiu. Els restauradors que s’han sumat a la iniciativa assenyalen que fa falta formació en l’àmbit de l’hostaleria i que es tracta d’una oportunitat tant per als joves com per als restaurants.
També perquè reforça la importància de feina de cambrer.
Finalment, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch,, anima a joves en atur a inscriure’s al Programa d’FP Dual d’Hostaleria i subratllava que el projecte incideix en dos col·lectius especialment afectats per la pandèmia, com són els joves i el de la restauració. El curs començarà el 22 de març i les inscripcions estan obertes fins a l’11 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: