Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les rues de Carnaval, pendents de la situació sanitària i el nombre d’inscripcions

Tot ha d’estar a punt pel cap de setmana del 19 i 20 de febrer, quan arrenquen les rues a La Múnia i Sant Martí Sarroca.

Aquest diumenge, a Santa Margarida i els Monjos, el grup Fem pinya assajava a l’aire lliure les seves coreografies. Amb l’ús de mascareta obligatori i un espai assignat de 2×3 metres per persona, els i les integrants del grup segueixen endavant amb la preparació pel Carnaval. Fem pinya és un dels grups que ha apostat per la celebració malgrat la incertesa que genera la situació sanitària i la necessitat d’adaptar-se en cada moment a les normatives. També amb menys gent implicada, a causa precisament d’aquesta incertesa. Pere Nin i Joan Campo són membres del grup.

El fet que l’any anterior no hi hagués Carnaval ha provocat que aquest grup hagi apostat per adaptar-se a les circumstàncies per poder tirar endavant la celebració.

Tot ha d’estar a punt pel cap de setmana del 19 i 20 de febrer, quan arrenquen les rues a La Múnia i Sant Martí Sarroca.

Alguns dels municipis que normalment organitzaven rues o concursos de disfresses ja han anunciat que no en faran enguany. És el cas de Cunit, Sant Jaume dels Domenys, Sant Miquel d’Olèrdola, Moja, La Ràpita o Sant Pere Molanta. En altres casos, les rues es mantenen i les inscripcions estan obertes. De fet, al novembre es va anunciar el consens per part de diversos ajuntament de l’Alt Penedès per tirar endavant el Carnaval.

Des de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, la regidora de Cultura i Festes Esther Marmaneu explica la previsió que tenen per a la rua, que tindrà lloc, si tot va bé, el diumenge 27 de febrer. Les inscripcions estan obertes fins al 31 de gener.

Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, Sònia Jansà, comenta el que tenen previst pel diumenge 20 de febrer.

Un altre cas és el de Vilafranca, que tancaria el calendari de rues el 4 de març i té les inscripcions obertes fins aquest divendres. En condicions normals, hi participarien entre 40 i 45 entitats però enguany havien fixat el límit de participació en 20 i es troben que potser no arriben a 14 grups inscrits, de manera que encara no està decidit si es farà o no.
Àngel Hom és el cap del servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

A Vilafranca, la resta de celebracions relacionades amb el Carnaval es concretaran en els propers dies. Els actes que més perillen són el ball de carnaval, l’escorreguda de bars i la festa infantil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: