Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alta incidència de la variant òmicron obliga a reorganitzar multitud de serveis

La propagació de la variant òmicron del coronavirus ens està obligant en tots els àmbits a reorganitzar-nos per poder seguir amb la rutina diària.

A escoles i instituts, institucions com l’Ajuntament de Vilafranca i, sobretot, als centres de salut, estan patint fortament els efectes d’aquesta sisena onada.

Segons les dades que va fer públiques aquest dimecres el departament de Salut, en aquesta moment hi ha obertes més de 123.000 baixes laborals, «una xifra totalment excepcional». Al sector sanitari el 3,4% dels professionals estan de baixa per Covid.

La sisena onada de la Covid, marcada per la propagació de la variant òmicron, està provocant moltes baixes i això repercuteix en la reorganització de serveis. Un àmbit òbviament molt afectat és el sanitari.

El doctor Josep Lluís Ibáñez és el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, del qual forma part l’hospital de Vilafranca.

La situació ha obligat a desprogramar activitat quirúrgica de tarda, tot i que les intervencions importants es continuen fent.

Segons Ibáñez, el treball dels serveis de prevenció i salut laboral al Consorci està permetent fer front a la situació de la millor manera possible.

D’altra banda, en un ajuntament com el de Vilafranca, també es perceben les conseqüències de la sisena onada. Ara mateix, un 4% de la plantilla de l’Ajuntament, que compta amb més de 400 treballadors, està afectada per la Covid.

Aureli Ruiz és el regidor de Serveis Centrals.

A l’Ajuntament han impulsat el teletreball durant les successives onades de la pandèmia.

On s’estan trobant amb una situació especialment complicada és a escoles i instituts. En el cas de l’Eugeni d’Ors tenen 10 professors de baixa. Ho explica la directora del centre, Verònica Arrufat.

Les substitucions dels professors i professores de baixa estan resultant força difícils.

Amb aquestes circumstàncies i els canvis al protocol també per a l’alumnat, escoles i instituts estan fent el que és a les seves mans per mantenir l’activitat de la millor forma possible.

En el cas de l’Eugeni, des de començaments de curs tenen en marxa un programa de co-docència que els està permetent continuar atenent l’alumnat malgrat les baixes.

En aquest context, el Departament de Salut ha agilitat els tràmits per la baixa mèdica per Covid i ha anunciat que, a partir d’ara, quan es rebi la baixa també es rebrà automàticament una “alta diferida” per a set dies després. Només caldrà contactar amb el CAP perquè no es generi l’alta definitiva en cas que els símptomes persisteixin i que, per tant, s’hagi de seguir de baixa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: