Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada de vacunació sense cita prèvia al Complex Aquàtic, amb unes 700 dosis administrades

Unes 700 persones han passat aquest dissabte pel punt de vacunació del Complex Aquàtic, un 20% de les quals sense cita prèvia.

En el marc de l’estratègia de vacunació per aconseguir la màxima immunitat possible davant els efectes més greus de la Covid-19, aquest dissabte, el punt de vacunació del Complex Aquàtic obria sense necessitat de cita prèvia. De les 700 persones que hi van anar per vacunar-se, al voltant d’un 20% ho feien sense haver demanat la cita prèviament.

La vacunació continua quan la sisena onada està provocant multitud d’infeccions i confinaments, ja sigui per haver-se contagiat del virus o bé per ser contacte estret. L’alta transmissibilitat de la variant òmicron està afectant, doncs, el ritme de vacunació.

La directora de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès Eva Casan ho explica.

Des de Salut ara estan posant el focus sobretot en els majors de 40 anys i els joves d’entre 18 i 29 anys. Malgrat que l’òmicron té una alta incidència tot i estar vacunats, Casan recorda que la vacuna evita les complicacions més greus de la malaltia.

Per la seva part, el referent del punt de vacunació del Complex Aquàtic, Alejandro Iglesias, comenta que obrir agendes perquè qui ho vulgui es vacuni de forma espontània és una bona manera d’arribar a més gent.

Des del punt de vacunació recorden que els joves de 18 a 29 anys tenen prioritzada la fórmula de Pfizer per a la dosi de record. Al Complex s’estan administrant Pfizer infantil per a la franja de 5 a 11 anys i Pfizer i Moderna per als majors d’11 anys.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: