Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Escoles i instituts intenten fer front a la sisena onada amb els recursos que tenen a l’abast

Tot i el creixement de casos, el nou protocol de gestió de la Covid-19 a les aules i la vacunació contribueixen a una major presencialitat.

Amb el nou protocol que està en marxa, els confinaments d’un grup classe a infantil i primària només s’han de fer quan hi hagi cinc o més casos positius o una afectació del 20 % o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies. En el cas d’infantil, els nens i nenes poden fer-se un test d’antígens gratuït al CAP. Els alumnes de primària poden anar de manera voluntària a una farmàcia per fer-se una prova d’antígens gratuïta.

A l’escola Baltà i Elias de Vilafranca, ara mateix tenen dos grups confinats. Amb l’anterior protocol en serien 10. Cecília Raventós és la directora del centre.

L’alta incidència del virus ha fet que aquests dies s’hagin vist moltes cues a les tres farmàcies vilafranquines adherides al programa de tests d’antígens ràpids supervisats.
Raventós explica que la situació és complicada i a vegades es produeixen desajustos.

Pel que fa al funcionament de l’escola en el marc d’aquesta situació complexa, el que està clar és que s’està mantenint més presencialitat a les aules. En el cas de primària, però, hi ha pocs alumnes immunitzats, ja sigui perquè tenen les dues dosis de la vacuna o perquè han passat la malaltia en els darrers 90 dies.

Els efectes de la sisena onada i l’alta transmissibilitat de la variant òmicron ja es van començar a notar abans de Nadal. A l’institut Vilafranca 2 no havien tingut ni un sol cas de Covid durant el curs anterior, però al desembre van començar a tenir els primers positius.
Mon Valle n’és la directora.

Per garantir al màxim la qualitat de l’ensenyament, malgrat les baixes del professorat i les dificultats en les substitucions, escoles i instituts estan reorganitzant els seus recursos.

Els alumnes de secundària, educació postobligatòria i centres d’educació especial no han de fer quarantena si estan vacunats o ja han passat la malaltia en els últims tres mesos.

Els vacunats poden optar a fer-se una prova d’antígens gratuïta a la farmàcia. Ara bé, aquells alumnes no vacunats han de fer quarantena si hi ha un positiu al grup estable i no se’ls farà la prova.

Pere Serveto, director de l’Institut Nou de Vilafranca, comenta que la gestió del nou protocol és més complexa.

En el cas d’aquest institut vilafranquí estan trampejant les baixes de professors amb els de guàrdia.

Serveto destaca que després de la primera etapa de la pandèmia van voler copsar les necessitats de l’alumnat del centre i el que reclamaven era presencialitat sempre que fos possible.

A l’institut Nou de Vilafranca són més de 500 alumnes i una cinquantena de professors. Aquest dijous a la tarda tenien 23 casos positius en total, entre alumnes i mestres, i uns 36 alumnes confinats, tot i que aquestes xifres van canviant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: