Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats registren l’any 2021 un increment important als serveis d’assessorament laboral

La situació generada per la pandèmia ha generat molts dubtes que s’han traduït en un increment de feina als serveis d’assessorament laboral de CCOO i UGT.

Els sindicats majoritaris han notat una pujada important de les consultes laborals durant el 2021.

L’assessorament laboral que presta CCOO a l’Alt Penedès ha crescut un 11’37% l’any 2021. És un important creixement que constata que aquest servei és una de les principals necessitats que demanden els treballadors i les treballadores de la comarca. CCOO de l’Alt Penedès té punts d’assessorament als locals sindicals de Vilafranca i Sant Sadurní. Durant 2021 s’hi van atendre a 529 persones que principalment provenien dels sectors serveis i neteja, metal·lúrgia i químiques, comerç i hostaleria i turisme.

Els principals motius de consulta han estat càlculs de quitances o hores extres, prestacions de la seguretat social, inaplicació de conveni, atur, drets fonamentals i acomiadaments.

Segons les dades de CCOO, destaca l’elevat nombre de consultes relacionades amb l’àmbit de la neteja i serveis, superant a altres sectors de major pes relatiu a aquest territori. Es tracta d’un primer indicador de concentració de problemes de precarietat laboral, el que afecta especialment a dones treballadores.

També a UGT han registrat un important increment de les consultes en assessorament laboral que xifren en un 40% respecte l’any 2020.

Els principals motius de consulta han estat acomiadaments, baixes per malaltia o accident, jubilacions, nòmines, contractes i convenis. En relació concretament amb la Covid-19, el sindicat també ha ofert assessorament als dubtes plantejats per treballadors i treballadores.

En els darrers mesos, l’alta expansió de la variant òmicron del coronavirus i els canvis pel que fa a la detecció de casos positius i a la tramitació de les baixes laborals ha estat la preocupació principal.

Des del Despatx Penedès Advocats, l’advocat Pere Vallès explica que el control de les baixes per Covid està sent un dels temes que més els hi arriba.

Tant els sindicats com els professionals especialitzats en assessorament laboral auguren un 2022 amb més activitat en aquest àmbit per la futura posada en marxa de la reforma laboral i l’actualització de les pensions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: