Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat dels dissabtes es queda sense aviram viu com a mínim fins el mes d’abril

L’aviram no es pot criar a l’aire lliure, ha d’estar reclòs a granges.

El mes de gener ha començat a Catalunya amb mesures de prevenció davant el risc de grip aviar i s’ha decidit que es confini tot l’aviram que es cria a l’exterior arran dels cinc casos d’ocells amb grip aviària que es van trobar al Segrià.
I tampoc pot estar exposat a la venda en mercats. Per això el mercat dels dissabtes de Vilafranca no disposa de la tradicional venda d’aviram viu. El criador Jordi Cunillera fa 30 anys que ve a mercat des de la Riera de Gaià i assenyala que la situació és desconcertant.
La mesura s’allargarà com a mínim fins al mes d’abril. Així aquells que volen comprar aviram viu a la parada del mercat de Vilafranca han d’anar directament a la granja del Jordi Cinullera per adquirir-lo. En canvi sí que es poden comprar ous i també conills vius, que no estan afectats per la grip aviar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: