Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat d’Unidas Podemos-En Comú Podem, Gerardo Pisarello, presenta el seu darrer llibre

El diputat d’Unidas Podemos-En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha presentat a l’Escorxador el seu assaig «Dejar de ser súbditos. El fin de la restauración borbónica».

Es tracta d’un treball sobre la decadència de les monarquies hereditàries i el paper que han tingut els Borbons en la història de l’Estat. Pisarello, que abans de ser diputat al Congrés va ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona durant quatre anys entre 2015 i 2019, assenyala en el seu llibre que la monarquia espanyola podria haver entrat ja en la seva fase de declivi final,una situació que facilitaria la creació d’una futura República.

L’historiador vilafranquí Ramon Arnabat i la politicòloga Marta Junqué han acompanyat Gerardo Pisarello en la presentació del seu treball que va començar a elaborar, per cert, durant el primer període de confinament el març de 2020.

A més de donar a conèixer l’obra de Pisarello, la trobada a l’Escorxador de Vilafranca també ha servit per a debatre sobre la República i el futur del sistema polític estatal. Els assistents i els tres ponents han posat damunt de la taula diferents propostes per tal de potenciar els valors republicans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: