Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Complicada gestió del coronavirus als centres d’ensenyament, amb un nou canvi de protocol

L’alta velocitat de transmissió de la variant òmicron obliga a modificar protocols i dificulta les gestions als centres d’ensenyament.

El Departament d’Educació ha actualitzat els protocols durant aquesta setmana i degut al gran nombre de casos, el sistema de detecció i rastreig no funciona amb agilitat suficient. Amb el nou protocol els alumnes que han passat la malaltia en els últims 90 dies es consideren immunitzades i no han de fer quarantena ni realitzar-se cap prova d’antígens. Els alumnes que no vacunats han de fer quarantena domiciliària de 7 dies i no s’han de fer cap prova. Per els vacunats amb pauta completa es recomana fer-se un test d’antígens a la farmàcia. A aquests alumnes el servei de Salut els activa un test d’antígens gratuït que poden fer-se a la farmàcia.

Arran de l’elevada incidència en les últimes setmanes el sistema funciona força endarrerit. En el cas de Vilafranca, la farmàcies adherides al sistema són l’Amadó, l’Olivé i la farmàcia Valderrama. Fer-se la prova és una recomanació, no una obligació. Els alumnes amb resultat del test negatiu i aquells que no s’han realitzat la prova poden venir al centre i fer vida normal. Els alumnes positius es consideraran malalts COVID. S’han de posar en contacte amb el CAP i seguir les indicacions mèdiques i de quarantena que els indiquin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: