Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protocol per construir habitatge públic de lloguer assequible

La ministra Raquel Sánchez ha anunciat un acord polític entre l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i el Ministeri per construir habitatge de lloguer assequible.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la resta d’alcaldes i alcaldesses que formen part de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità han assistit aquest dimecres al matí a una trobada amb la Ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana Raquel Sánchez. La reunió, que ha tingut lloc al Teatre Principal de Sabadell, ha estat centrada en la situació de l’habitatge i les oportunitats i reptes de futur.

En aquest sentit, la ministra ha anunciat un acord polític entre l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i el Ministeri per construir habitatge de lloguer assequible. La ministra ha afirmat que l’Associació i els seus objectius estan “totalment alineats” amb els del Ministeri i ha citat la reducció d’emissions, les infraestructures de transports i l’habitatge com a principals reptes.

La tramitació de la llei de l’habitatge, que continua el seu curs, així com la propera aprovació del Pla Estatal d’Habitatge, aportaran nous instruments per posar en marxa mesures concretes.

Tot i que encara no s’han definit xifres concretes quant al número d’habitatges, la ministra s’ha compromès a començar a treballar “des d’avui mateix”. També ha dit que esperen poder signar en pocs mesos un protocol com el que es va signar fa un any amb l’Àrea Metropolitana i l’Ajuntament de Barcelona.

De la seva banda, l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha agraït la predisposició del Ministeri i ha recordat la urgència d’apostar per l’habitatge i la necessitat de dotar els municipis de recursos suficients per construir habitatge.

Aquest dijous al matí, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha valorat positivament la trobada i ha destacat que el problema de l’habitatge és polièdric. Per això els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità van traslladar les seves preocupacions a la ministra.

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità va ser constituïda el passat mes d’abril pels municipis de Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca i Martorell.

L’entitat pretén unir allò que s’anomena segona corona de Barcelona, una sèrie de municipis amb característiques molt similars i necessitats específiques i diferents d’altres municipis de Barcelona.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: