Dissabte, 17 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es registra un augment de preu generalitzat dels aliments a les portes de Nadal i Cap d’any

Ha incrementat, per exemple, el preu del peix, el marisc i la carn.

Quan s’acosten les festes, alguns productes com el peix, el marisc i la carn experimenten increments en el preu. Des de l’establiment de pesca salada i congelats Trotonda, corroboren que els preus són més elevats que la resta de l’any. El seu propietari, Jesús Trotonda, afegeix que aquells productes envasats en llauna, per exemple, ho són fins i tot més que anys anteriors.

Entre els productes que més s’han encarit hi ha les gambes, els escamarlans i les llagostes. Trotonda parla d’una pujada que ronda el 5%.

Des de la carnisseria Uberni, el seu propietari Vicenç Uberni, exposa que aquest increment es deu a diversos factors, l’augment de la demanda i l’escassetat d’alguns productes que tothom busca.

Aquests dies també es paguen més cares algunes fruites i verdures, especialment aquelles que no són de temporada. Ho explica Josep Papió, paradista reusenc que munta parada al mercat de Vilafranca.

El raïm és, sens dubte, la fruita més demanada aquestes festes. Ha pujat al voltant de dos euros al quilo.

Aquest matí, vígilia de Nadal, Vilafranca ha acollit el mercat setmanal que es fa tradicionalment els dissabtes. El proper divendres dia 31 de gener passarà el mateix, el mercat setmanal es farà a divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: