Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa un seguit de partides per dotar Vilafranca d’uns pressupostos ‘transformadors’

L’aposta dels republicans passa per replantejar els ajuts a l’escolarització perquè arribin a tots els infants que ho necessitin, mesures d’habitatge i iniciar la transformació de l’antic hospital.

Dimarts passat el grup municipal d’ERC va oferir una roda de premsa per explicar les propostes que fan a l’equip de govern respecte als pressupostos 2022. L’aposta dels republicans passa per replantejar els ajuts a l’escolarització perquè arribin a tots els infants que ho necessitin, mesures d’habitatge i iniciar la transformació de l’antic hospital. Pere Sàbat començava per l’equipament en que s’ha de convertir l’antic hospital.

Altres actuacions que creuen necessàries pel que fa a equipaments són l’impuls de la nova biblioteca o el nou Eco-espai dins l’àmbit climàtic.
L’educació és una de les prioritats que des d’Esquerra es posa sobre la taula. Els republicans proposen replantejar els ajuts a l’escolarització. Tal com explica el regidor Salvador Campamà l’increment en els ajuts a l’escolarització que ha aplicat el Departament d’Educació “fa necessària la reorientació de la política municipal d’ajuts”.

En l’àmbit feminista des d’Esquerra, tal com destaca la regidora Maria Sardà, cal un ambiciós pla per acabar amb els punts foscos que hi ha a la ciutat. Per fer-ho possible han fet arribar un llistat amb més de 20 punts al govern perquè puguin dur-ho a terme. A més d’aquest punt s’aposta per reforçar l’atenció i la prevenció de les violències masclistes a través del SIAD dotant-los dels recursos econòmics i de personal suficient per tal que les dones víctimes de violència masclista tinguin l’atenció adequada, a més de reforçar les campanyes de sensibilització i prevenció.
Durant aquest 2021 s’ha intensificat la urgència per dur a terme polítiques d’impuls en habitatge i en el sector comercial. En aquest sentit proposen una partida de 500.000 euros per a la rehabilitació d’habitatges així com un augment de l’acció de l’Ajuntament en la compra d’habitatge via el tanteig i retracte. En àmbit comercial ERC vol una partida per tirar endavant el pla Vilafranca Comerç 2021-2025 que el ple va aprovar aquest maig passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: