Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entra en funcionament el nou consultori mèdic de Moja

Divendres tenia lloc la posada en marxa del nou consultori mèdic de Moja i durant la tarda s’hi va fer una jornada de portes obertes.

Situat al carrer Sindicat, número 3, a pocs metres de l’anterior instal·lació, el nou consultori suposa un salt de qualitat en la prestació de l’atenció sanitària al municipi d’Olèrdola. Així ho destacava la directora de l’equip d’atenció primària de l’Àrea Bàsica del Penedès Rural Sara Freixedas.

Freixedas explicava que el consultori donarà servei a unes 1.600 persones de Moja, Daltmar i Sant Miquel i recordava que l’Atenció Primària segueix recuperant la presencialitat poc a poc.

La construcció del consultori i la instal·lació del seu equipament han anat a càrrec del Servei Català de la Salut, assumint la inversió de 600.000 euros que ha comportat. En els seus 180 metres quadrats, el nou consultori disposa d’una zona d’atenció a la ciutadania, una àmplia sala d’espera i tres consultes.

La regidora de sanitat de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Boada, destacava que el nou equipament repercutirà en una millor atenció. Boada també posava de relleu que una inversió d’aquestes característiques no es produïa massa sovint al territori.

Per la seva part, l’alcalde, Lucas Ramírez, recordava que les gestions per assolir el nou equipament havien començat feia anys davant de la Generalitat i posava l’accent en què s’atenia així una necessitat històrica d’Olèrdola. Ramírez explicava també que queda pendent la inauguració oficial del consultori.

Després del de Lavern, el consultori de Moja passa a ser el segon dels 24 consultoris de l’Àrea Bàsica de Salut que és de titularitat del Cat Salut. Així, el manteniment de la instal·lació va a càrrec directament de la Generalitat i no de l’Ajuntament. Freixedas indicava que la pressió assistencial als consultoris dels 20 municipis de l’àrea és similar i que la inversió a Olèrdola s’explicava per les condicions deficients de l’anterior consultori. El proper repte serà la construcció del CAP de Santa Margarida i els Monjos.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: