Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Visites comentades i musicades al Castell de Penyafort

Després de l’èxit d’aquest cap de setmana l’Ajuntament dels Monjos estudia convertir en habituals les visites musicades al Castell de Penyafort.

Santa Margarida i els Monjos acollia aquest diumenge visites comentades al Castell de Penyafort amb l’acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca. Es van programar 7 visites durant tot el matí, una cada 30 minuts, amb cinc punts d’actuació musical establerts al llarg de la visita. Hi havia música al vestíbul, a l’església, a l’altar de l’església, a la sala blava, al celler i al jardí. El guia de les visites era l’historiador Marc Jobani, que oferia un repàs històric a la llarga vida del castell amb comentaris carregats d’humor.

Ha estat la segona vegada que les habituals visites al castell s’han acompanyat per l’actuació d’alumnes de l’escola de música de Vilafranca. La primera ocasió va ser el 24 d’abril i donat l’èxit de les dues ocasions des de l’ajuntament es plantegen consolidar aquesta activitat de forma anual.

Amb aquesta visita s’empren un llarg viatge en el temps iniciant-se en la reconquesta comtal catalana, per continuar amb la implantació de la contrareforma catòlica, les desamortitzacions i la revolució industrial, fins a l’esclat de la guerra al 1936 i la posterior arribada dels primers turistes americans.

Des de l’any 2002 és propietat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, que va iniciar un procés de restauració i consolidació del conjunt, vigent actualment, i que dia a dia conserva i difon un valuós llegat cultural.

Tot plegat es podia conèixer aquest diumenge passat amb l’acompanyament musical dels alumnes de l’escola de música Maria Dolors Calvet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: