Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca torna a respirar atletisme amb la primera Mitja de l’Espirall post-pandèmia

Més de 1600 participants van prendre part en la 42ena edició de la Mitja Marató de l’Espirall, que no es celebrava des de l’any 2019, per culpa de la pandèmia

1000 atletes van participar en la Mitja Marató de l’Espirall, que va tancar amb màxim de participants moltes setmanes abans de la celebració d’aquesta edició 42. A més de la Mitja també es va celebrar la Mitja Jove i la Mitja Petita.

Festa atlètica la viscuda a Vilafranca amb aquest retorn de la mitja més antiga de Catalunya. L’any passat, la prova no es va celebrar degut a la pandèmia de coronavirus. L’expectació a la meta situada al carrer Baltà de Cela i diferents punts de la cursa era màxima.

La jornada va començar a les 10 del matí, amb l’anomenada Mitja Petita. 600 participants de totes les edats anaven de Vilafranca a Les Cabanyes, amb un recorregut de tres quilòmetres que deixava els participants al municipi veí, per esperar el pas dels integrants de la mitja vilafranquina.

La Mitja Marató de l’Espirall és una cursa multitudinària i consolidada, que també va aplegar nombrosos grups de persones que donaven escalf als participants. Amb la Mitja, Vilafranca ha recuperat un dels esdeveniments clàssics de cada any. Per sobre de l’apartat competitiu també destaca l’ambient familiar i festiu de la jornada.

La cursa va comptar amb la presència de noms que ja s’han convertit en habituals de la cita vilafranquina. Un exemple, el de Jakeline Gómez, guanyadora el 2014 i el 2016. Des de la sortida i pel recorregut urbà, un pilot de cinc atletes van agafar la davantera. Al sortir de Vilafranca, Xavier Rodríguez ja es quedava sol per fer tot el recorregut sense companyia i acabar en primer lloc.

Des del patronat Municipal d’Esports, Jordi Gallego, destacava que malgrat la situació encara marcada per l’excepcionalitat, l’ambient i les ganes seguien intactes. Jornada de diumenge a Vilafranca amb protagonisme principal de l’esport, amb el retorn de la Mitja de l’Espirall. Una primera prova de foc a dos mesos i escaig per la celebració de la 10K.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: