Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’organitzen vuit actes a Vilafranca per commemorar el 25N

L’alumnat de l’Escola Arsenal s’ha tornat a encarregar del disseny de la imatge.

Com cada any l’Ajuntament de Vilafranca commemora amb un seguit d’activitats el 25N-Dia internacional contra la violència masclista, organitzades pel Servei d’Igualtat amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius. L’alumnat de l’Escola Arsenal s’ha tornat a encarregar del disseny de la imatge. El director de l’escola, Albert Abella, destaca que l’alumnat que l’ha dissenyat forma part del col·lectiu al qual va enfocada la campanya d’enguany, les agressions en l’oci nocturn.

Pel que fa a la imatge escollida, els alumnes han explicat que combina els colors lila, que simbolitza les dones, i el vermell, allò que és dolent, i amb la presència de personatges de diferents col·lectius interactuant en un mateix espai d’oci nocturn i han recordat que en la formació rebuda pels alumnes abans de preparar la proposta s’havia posat el focus no sols en els agressors sinó també en les persones que presencien un cas i no fan res. Per part del Servei d’Igualtat, la seva cap Eva Millas posa l’accent en el fet que les darreres agressions que s’han conegut, com va ser el darrer cas a Igualada, s’han produït en un entorn festiu amb menors com a víctimes i com a agressors.

També s’ha explicat que a Vilafranca hi ha hagut un 50% d’increment en primeres acollides de dones que pateixen violència masclista al Servei d’Informació i Atenció a les Dones durant la pandèmia de la COVID19 i l’etapa post-COVID. Pel que fa a les activitats organitzades, la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, destaca que el mateix dia 25N no hi haurà cap acte per no trepitjar els que organitzin entitats i col·lectius i que tothom pugui manifestar-se lliurement. L’acte institucional serà el dia 24, estarà dinamitzat per l’actriu Clara Cols i comptarà amb l’actuació Anna Roig i Carles Sanz. Tindrà lloc a les 20h a l’auditori de VINSEUM. El dia 18 hi haurà teatre social a l’Espai Jove La Nau amb un espectacle d’humor amb perspectiva de gènere. El dia 21 hi haurà una caminada per l’entorn de l’Espai Mirada Endins, destinada a dones, gratuïta i amb places limitades. El dia 23 una roda de lectures a la biblioteca Torras i Bages a l’entorn de la violència masclista.

El dia 26 serà el torn de la projecció de la pel·lícula Berracas, juntament amb Amnistia Internacional, que tracta sobre les dones en els conflictes armats. Finalment, del 19 de novembre al 30 de desembre es podrà veure a la sala dels Trinitaris l’exposició ‘Sangro pero no muero’, que tracta sobre dona i menstruació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: