Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acte institucional del 25N a Vilafranca desgrana la complexitat de la violència masclista

Aquest dimecres 24 de novembre va tenir lloc a l’auditori de Vinseum l’acte institucional que commemorava el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, va obrir l’acte recordant que la violència masclista persisteix, també entre la gent jove.

L’acte va comptar també amb la intervenció de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, qui destacava que la violència masclista es present al carrer però sobretot dins les llars.

L’acte estava conduït per l’actriu i productora teatral Clara Cols, qui va ser l’encarregada de llegir el manifest unitari del 25N. Cols va portar la lectura del manifest al seu terreny, el de les arts escèniques. També va recordar la importància de tenir «referents mentals» en l’àmbit de la cultura que ajudin a fer aflorar una xacra com la violència masclista per abordar-la de cara.

A continuació va ser el torn de la cantant i el pianista penedesencs Anna Roig i Carles Sanz, que van interpretar algunes cançons del seu projecte ‘La Tendresse’.

Abans de l’acte, Roig feia una reflexió sobre els missatges que transmeten les lletres de determinades cançons.

Durant l’acte es va recordar que totes les dones que pateixin situacions de violència masclista es poden adreçar al SIAD del Servei d’Igualtat, on són i seran ateses amb confidencialitat, rebent una atenció personalitzada, suport psicològic, jurídic i social, perquè denunciïn i perquè s’apoderin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: