Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Restringeixen el consum d’aigua a 14 municipis de l’Anoia i 1 de l’Alt Penedès per la sequera

Així ho ha decretat L’Agència Catalana de l’Aigua en poblacions que s’abasteixen de l’aqüífer de Carme Capellades.

La bassa està gairebé seca i és una de les surgències naturals de l’aqüífer que es troba per sota dels 323 metres sobre el nivell del mar. És per això que d’acord amb el Pla de Sequera de la Generalitat, s’anticipen mesures per reduir l’ús de l’aigua. Les limitacions contemplen la reducció en el reg de jardins i zones verdes; la prohibició d’omplir fonts ornamentals; i la neteja de carrers. També es fixa una limitació del consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia, així com restriccions per a usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics. Els municipis afectats son 14 de l’Anoia i Mediona de l’Alt Penedès. Degut a la manca de pluges dels darreres mesos, l’aqüífer fa unes setmanes que està per sota dels 323 metres sobre el nivell del mar. Tot i que no és la cota més baixa a la qual ha arribat perquè al 2017 va estar a un nivell de 317 metres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: