Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Invisible fa lluir talent jove de la comarca i dinamitza un espai del centre de Vilafranca

Aquest dissabte durant tot el dia es va oferir ‘L’Invisible, la fira d’allò que no has vist’, un mercat de joves creadors del Penedès.

A les places de l’Oli i de la Vall del Castell s’hi podien trobar parades en les que s’hi podien adquirir productes i obres, fer encàrrecs personalitzats i, alhora, veure processos de treball en directe, com il·lustració digital, pintura mural, o assessoria de moda personalitzada de la mà dels joves artistes o professionals de diversos àmbits. Tot, amb l’objectiu de posar en valor el talent de proximitat, fer xarxa i alhora promoure un espai públic rehabilitat recentment. Durant tot el dia, es van dur a terme activitats i tallers, o actuacions en directe de petit format a l’espai escenari.
La idea va sorgir de l’espai Jove La Nau i des del mateix espai hi haurà continuïtat en el suport al talent jove.

La coincidència el dissabte al matí amb el mercat va servir també per aprofitar la sinergia en aquest espai. Per tot plegat des de l’ajuntament se’n fa un balanç positiu.

Entre les paradistes hi havia una gran varietat d’oferta. I la seva participació a la fira fins i tot ha servit per posar-los en contacte i establir treball en xarxa. Pot ser el cas de la gelidenca Laura Barriendos amb el projecte Flora Menstrual i Diána Czapáry (es pronuncia Chapari), amb Feminity. La Laura proposa compreses de tela, per evitar el problemes mediambientals de les d’un sol us. Ho fa amb una postura activista.

La Diána proposa remeis naturals per les dolències femenines, per evitar l’abús de medicaments.

A la fira també hi han participat artistes locals per mostrar la seva obra, com pot ser el cas de la Montserrat Del Moral amb el projecte Periviri. Ella es mostrava satisfeta del resultat de la fira.

Els joves i les joves que han participat de l’Invisible remarquen que sobre tot el projecte ha servit per fer xarxa i per donar-los visibilitat.

Ara caldrà fer un balanç final i veure si aquesta nova activitat té continuïtat en un futur, o quina periodicitat se li pot donar. Veient les valoracions en calent tot apunta que l’Invisible es tornarà a repetir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: