Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació realitza el projecte d’un itinerari de vianants a la BV-2129 a Sant Martí

La Diputació realitza el projecte d’un itinerari de vianants a la BV-2129 a Sant Martí

S’actuarà al vial que uneix el nucli urbà de Sant Martí Sarroca amb el barri de La Roca, on s’hi troba el castell i l’església de Santa Maria.

El projecte, que ha estat presentat a l’Ajuntament, comprèn el tram de via en cul de sac que uneix el nucli urbà de amb barri de la Roca, el més antic del municipi, on hi ha el conjunt monumental de l’església de Santa Maria i el Castell, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
Aquest tram de la BV-2129 és la única via d’accés al barri de la Roca.

L’objectiu és millorar la seguretat de vehicles i vianants, creant un itinerari de vianants pel marge esquerre de la carretera fins al turó de la Roca. L’actuació donarà continuïtat a l’itinerari en el tram urbà amb la construcció d’una passera al costat de pont del torrent Sec i es pacificarà el trànsit de la via amb la implantació de diversos elements reductors de velocitat al llarg del recorregut.

Les actuacions consisteixen en la creació d’un itinerari de vianants en el marge esquerre de la carretera, a nivell de calçada, aprofitant l’espai existent entre la plataforma de la carretera i les finques confrontades, i allà on és possible, especialment el tram entre el pont sobre la Riera de les Anguiles i el camí de la Font, construir un itinerari de major amplada, que permetrà la plantació d’arbrat i la creació d’una zona d’estada que permeti gaudir del paisatge.

L’actuació inclourà una millora del drenatge actual de la carretera amb la canalització de la cuneta actual del marge esquerre, així com la millora d’alguns dels serveis bàsics de subministrament com és la xarxa d’aigua potable.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: