Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els casaments tornen a nivells prepandèmia amb una clara transformació

La Covid-19 ha fet que els casaments siguin més íntims i que no es programin amb tanta antelació.

El 2020 va ser un any molt complicat per a aquelles parelles que volien casar-se. De fet, la gran majoria van haver de cancel·lar la cerimònia i el banquet i deixar-ho per a més endavant. Com a mínim durant 4 mesos va estar gairebé tot aturat i quan, de mica en mica, es tornava a reactivar, els més atrevits es van casar. Segons les dades de l’Església, a Vilafranca l’any passat es van fer 8 casaments religiosos, 7 menys que l’any anterior. I aquest 2021 s’ha arribat als 10. Tal i com explica el mossèn de Santa Maria, Xavier Aymerich, sembla que els casaments comencen a reactivar-se i s’espera que el 2022 tornin a nivells prepandèmia. Això sí, observen que les cerimònies han canviat degut a la Covid-19.

El mateix opinen a la Masia Torre del Gall, especialitzada en banquets per a celebracions. L’Anna Soler apunta que els casaments que es fan després de l’esclat de la pandèmia res tenen a veure amb els que es feien anys enrere. Ara ja no es porta convidar persones per compromís i, el banquet és cada cop més personalitzat. Malgrat haver passat moltes dificultats, a Torre del Gall estan contents de veure aquesta represa. És tanta la reactivació que ja no tenen cap dissabte lliure fins a l’octubre del 2022.

Un altre sector que es va veure afectat per la baixada de casaments és el de la joieria. Les aliances o les joies en general, per als nuvis i els convidats, van ser menys demandades durant el 2020. Ho van notar a Joieria Moner i els va afectar en el seu procés d’elaboració d’aliances. Gena Moner explica el procediment habitual per adquirir unes aliances a la seva botiga. Han notat un increment de vendes d’aliances al 2021 en relació a l’any passat.

I també s’ha notat aquest augment en els casaments civils a l’ajuntament de Vilafranca. Segons explica l’alcalde Pere Regull, s’ha reactivat aquest tràmit tot i que no es pot parlar tampoc d’un allau de casaments enguany. De cara al 2022 ja són 10 les parelles que han reservat data i s’esperen moltes més.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: