Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Ametller Origen presenta el projecte Agroparc Penedès

Agroparc Penedès és un nou clúster agroalimentari sostenible i circular.

Aquest dimarts es va fer una primera presentació a l’Ajuntament de Gelida a càrrec de Josep Ametller, conseller delegat i cofundador del Grup Ametller Origen, acompanyat per l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, i l’arquitecte del projecte, Joan Batlle. I aquest dimecres se n’ha fet una altra a la seu de Foment del Treball de Barcelona. El conseller delegat del Grup Ametller Origen, Josep Ametller, ha donat a conèixer tots els detalls d’aquest clúster, un projecte d’inversió industrial que incorpora activitats de recerca, desenvolupament i investigació en matèria de processos agroindustrials i un elevat component de digitalització i sostenibilitat, amb un nou model de producció que significarà un canvi de paradigma en el sector alimentari, tot prioritzant l’eficiència energètica, la minimització de petjada hídrica, l’ús de múltiples fonts d’energies renovables i una mobilitat 100% lliure d’emissions.

El projecte preveu una inversió de 180M€, amb la participació de diverses empreses. Preveu generar un impacte econòmic de 433M€ en activitat productiva i 3.100 llocs de treball. S’ha revisat i millorat la proposta que ja es va fer l’any 2016 i que va rebre el rebuig del territori. Ara compta amb el suport de l’ajuntament de Gelida.

L’alcaldessa, Lluïsa Llop, assenyala que entra dins del propòsit de fer de l’Alt Penedès una agroregió. També destaca que per a Gelida suposa una gran oportunitat.

L’arquitecte del projecte, Joan Batlle, remarca la integració en el paisatge. La gran part de les 258 hectàrees són de Gelida però també entra a una part del municipi de Sant Llorenç d’Hortons. A diferència del 2016, aquesta vegada la part industrial se situa en un espai ja qualificat, pendent de desenvolupar. S’hi preveu una zona d’obradors, una nau logística, una biofactoria, però també un equipament de museu i les oficines de la seu del Grup Ametller. Hi ha una zona agrícola amb 90 hectàrees de cultius, 10 d’hivernacles i 12 hectàrees de plaques fotovoltaiques. Amb la previsió de generar 13MW d’energia fotovoltaica o 1’6 milions de metres cúbics de biogas. Ara s’està pendent de la tramitació a les administracions i també dels suports econòmics que es puguin assolir per intentar fer el projecte en la seva totalitat. A la presentació de Barcelona hi han participat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; dues de les empreses col·laboradores en el projecte com són Agbar, representada per Narciso Berberana i Carburos Metálicos, representada per Miquel Lope, a més de l’arquitecte responsable del projecte, Joan Batlle.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: