Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal aprova una moció que demana mesures per frenar el preu de l’electricitat

El ple d’octubre del Consell Comarcal va servir per a donar llum verda a una moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya en la que es reclamen aquestes mesures

Totes les formacions comarcals van votar a favor d’aquesta proposta d’ERC. Les mesures que proposen els republicans van des del foment de les energies renovables i de l’estalvi energètic fins a destinar una part dels fons Next Generation de la Unió Europea a aquests conceptes i a ajuts socials a famílies vulnerables.

Els republicans recorden que l’augment del preu de l’electricitat repercutirà en un increment de la pobresa energètica i que és imprescindible lluitar contra l’oligopoli de les elèctriques. La resta de grups van fer aportacions pròpies al text d’ERC al considerar molt necessari l’aprovació d’una demanda social d’aquestes característiques.

Més enllà del candent debat sobre el preu de la llum, la sessió plenària també va aprovar amb el vot unànim de tots els grups la renovació de la carta de serveis del mateix Consell Comarcal. La darrera actualització d’aquesta carta es va fer el 2019 i des d’aleshores el ventall de serveis que presta la institució a ciutadans, empreses i ajuntaments ha augmentat de manera exponencial i, per tant, feia falta aquesta renovació.

El ple va tirar endavant, per altra banda, l’aprovació d’un nou contracte per cobrir el servei de transport escolar a la comarca. Es tracta de diversos recorreguts que van quedar deserts en el primer concurs que es va convocar i que ara es torna a tirar endavant per a solucionar el dèficit plantejat per aquesta situació administrativa.

Com a colofó a la sessió va prendre possessió del càrrec la nova consellera comarcal Francesca Ferrer. La medionenca substitueix el regidor de Subirats, Marcos Pérez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: