Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CulturaMENT, un programa d’activitats per a persones amb malalties mentals i neurodiversitat

Dimecres es van presentar les activitats que formaran part del programa CulturaMENT que ha impulsat la Diputació de Barcelona i en qual Vilafranca hi participa com a municipi pilot.

Es tracta d’un programa que vol posar activitats culturals a l’abast de persones que pateixen malalties mentals i amb neurodiversitat. La presentació va anar a càrrec dels regidors de Drets Socials, Ramon Zaballa i de Cultura, Ricard Rafecas. Estaven acompanyats per la tècnica de Cultura i responsable d’arts visuals, Sílvia Amigó, i de Laia Pérez i Miquel Forns, representants de VINSEUM i de la Biblioteca Torras i Bages, respectivament, que organitzaran activitats englobades en el programa. Ramon Zaballa va recordar que entre els objectius del pla de mandat 2019-2023 hi figuren la reducció de les desigualtats, afavorir la inclusió social i la lluita contra la vulnerabilitat. Així, comentava, el projecte pilot CulturaMENT hi encaixa perfectament.

Per la seva banda, la tècnica de Cultura Silvia Amigó explicava la primera de les activitats programades dins el CulturaMENT. Es tracta d’un taller creatiu que se celebrarà aquest dissabte en el marc del Big Draw.

Les altres 5 activitats que es faran al CulturaMENT seran: una sessió de lectures i audiovisuals dirigida a malalts d’Alzheimer el dia 9 de novembre a les 16h a la biblioteca; el taller Vinya Sonora també el dia 9 de 16:30h a 18h a Vinseum; el conta-contes sobre ‘l’Àvia que perdia les paraules’ el dia 11 a les 18h a la biblioteca; el dia 15 la Capella de Sant Joan acollirà d’11h a 12:30h el taller experimental ‘El viatge del poeta’ i finalment el 16 de novembre a les 18h a la biblioteca s’explicarà a nens i nenes, a través de contes i jocs, la malaltia de l’Alzheimer. Per tancar la roda de premsa de presentació del projecte, Ricard Rafecas agraïa la iniciativa de la Diputació i la implicació d’equipaments com la Biblioteca o VINSEUM, esperant que en el propers anys tingui continuïtat i es puguin ampliar les activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: