Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix la preocupació per la manca de respecte vers la policia local

Una altra qüestió és la sensació d’inseguretat que perceben els ciutadans.

Aquest dijous s’ha celebrat a l’Auditori municipal la Diada Patronal de la Policia Local de Vilafranca, amb què anualment s’agraeix la tasca dels agents dels diferents cossos policials i de protecció civil. Allà tan el Cap de la policia, Albert Romero, com el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort han valorat l’evolució del darrer any a Vilafranca. Les xifres no indiquen un increment de casos delinqüencials, però sí que s’observa amb preocupació un increment d’actituds hostils envers la policia.

Pel regidor Montfort la falta de respecte vers la policia és un tema preocupant.

Una altra qüestió és la sensació d’inseguretat que perceben els ciutadans. Dos fets greus com els que han passat en poques setmanes al carrer dels Ferrers poden ampliar aquesta sensació, malgrat que les dades generals de l’any no són extraordinàries. L’alcalde, Pere Regull, assenyala que la percepció d’inseguretat pot estar propiciada també per una legislació que dificulta l’actuació policial en temes d’ocupacions il·legals, o de drogues amb una llei massa laxa.

A la vetllada d’aquest dijous a l’Auditori es fa fer un reconeixement als agents jubilats durant el darrer any, als que han complert 25 i 20 anys de servei al cos, a les col·laboracions destacades per part de persones individuals i d’altres cossos o estaments, i als agents de la Policia Local que han dut a terme serveis importants que han permès la identificació i detenció en fets delictius durant el darrer any. Un exemple és el del policia Diego González, que junt amb la seva companya Olga Sánchez, van localitzar en una zona rural dels afores de Vilafranca una dona de més de vuitanta anys amb Alzheimer que en plena onada de calor va estar perduda durant moltes hores.

Amb casos com aquest, el regidor de Seguretat Ciutadana apunta que val la pena celebrar un cop l’any la Diada de la policia.

Els parlaments que van obrir l’acte van anar a càrrec del cap de la Policia Local de Vilafranca i del regidor de Seguretat Ciutadana. La Diada Patronal de la Policia Local va comptar amb la participació de la Coral del Centre Excursionista del Penedès i de l’Escola de Dansa CAS de Vilafranca. Va cloure l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: