Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Cal Bolet comença la nova temporada amb millores en l’accessibilitat i l’atenció al públic

Cal Bolet comença la nova temporada amb millores en l’accessibilitat i l’atenció al públic

Aquest estiu s’han fet accions de millora en l’accessibilitat del teatre Cal Bolet, en el marc de l’auditoria que ha realitzat la Generalitat, i que properament es farà també a l’Auditori.

El Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals és una xarxa integrada per teatres i auditoris creada amb l’objectiu de consolidar l’activitat cultural als municipis catalans i de distribuir-la homogèniament, per tal de garantir el dret de la ciutadania d’accedir en condicions d’igualtat a la cultura. Com a membres d’aquesta xarxa, el teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal de Vilafranca van entrar dins la categoria E3 l’any 2019. Els equipaments dins d’aquesta categoria s’han vist beneficiats pel pla d’accessibilitat elaborat per la Subdirecció General de Promoció Cultural.

En el cas del Teatre Municipal Cal Bolet, després que la Generalitat realitzés l’auditoria corresponent, s’han començat a produir les intervencions que caldrà anar implementant per observar la normativa d’accessibilitat seguin l’esmentat pla.

D’entre aquestes millors destaca l’adaptació de les taquilles realitzada fa uns mesos per fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Les taquilles disposen de bucle magnètic per millorar la comunicació amb les persones que puguin presentar mancances auditives.

Durant aquest estiu s’ha fet la instal·lació de franges podotàctils al vestíbul, als accessos a la sala i al seu interior. Es tracta de superfícies amb un relleu particular incorporat en el sòl perquè les persones invidents o amb poca visió puguin detectar-lo i reconèixer-lo com un senyal d’alerta o precaució.

Abans d’acabar l’any resten pendents altres millores per adaptar el teatre a la normativa corresponent. S’intervindrà en les escales d’accés als pisos superiors i en l’accés al vestíbul.

S’espera que la Generalitat revisi properament l’Auditori municipal amb l’auditoria que determinarà quines intervencions requereix aquest equipament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: