Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd s’oposa a la nova proposta d’Ametller Origen

L’entitat ecologista Bosc Verd s’oposa a la nova proposta d’Ametller Origen de construir l’Agroparc Penedès.

El col·lectiu, que fa tres anys va forçar l’aturada del projecte, presentarà al·legacions a la nova proposta de la companyia agroalimentària. I és que amb la construcció del recinte, entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, veuen perillar el corredor natural que uneix el Parc del Garraf i Ordal amb Montserrat i Roques Blanques.

Bosc Verd, membre d’Ecologistes de Catalunya, va abanderar el 2016 el moviment contrari al projecte d’Ametller Origen per construir un Agroparc de 120 hectàrees a l’Alt Penedès. La companyia va deixar en pausa la proposta dos anys després, a l’espera d’aconseguir una entesa amb els opositors, que demanaven que el projecte no requerís modificacions urbanístiques per canviar sòl rústic a industrial.

Dimecres, els responsables de la firma anunciaven la represa del projecte amb el doble d’extensió, una inversió de 180 MEUR i la previsió d’obrir portes el 2025. Segons Josep Ametller, les crítiques ecologistes s’han “desactivat”, però la intenció de l’entitat és aconseguir aturar la proposta de l’Agroparc o bé ressituar-la dins la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: