Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un pi mort al parc Tívoli serà substituït per dos nous exemplars

Un pi mort al parc Tívoli serà substituït per dos nous exemplars

Dijous hi ha la previsió de realitzar la tala d’un pi sec al parc Tívoli. Es tracta d’un exemplar situat tocant al carre Bisbe Morgades.

La mort d’aquest arbre és fruit d’un procés de degradació llarg que pot obeir a diverses causes. Una d’elles pot ser les obres de remodelació del parc que es van fer fa dècades i que va enterrar part del seu tronc.

D’altra banda, aquest exemplar es troba en una zona de sauló d’un parc molt freqüentat, i a diferència d’altres arbres que els ha pogut afavorir estar en un parterre regat, la compactació del subsol provoca que l’arbre acusi especialment els episodis d’extremes temperatures cada vegada més freqüents.

L’exemplar mort es retirarà i es deixarà un metre de tronc visible per evitar possibles ensopegades i per facilitar la futura retirada de la soca. Per substituir-lo, en properes campanyes de plantació d’arbrat es plantaran dos nous arbres d’una altra espècie al parc Tívoli.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: