Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de continuació de l’itinerari de Vilafranca a Les Cabanyes començaran el 4 d’octubre

Aquest nou tram, que serà de 670 metres per dos metres d’amplada, donarà continuïtat al tram ja executat d’any 2017 que uneix el nucli de Vilafranca amb el camí d’accés a l’Espai Muntanya de Sant Jaume.

El proper 4 d’octubre començaran les obres de continuació de l’itinerari de vianants que uneix Vilafranca amb el municipi de Les Cabanyes. Aquest nou tram serà de 670 metres per dos metres d’amplada, amb una zona de descans, i donarà continuïtat al tram ja executat d’any 2017 i que en aquests moments uneix el nucli de Vilafranca amb el camí d’accés a l’Espai Muntanya de Sant Jaume. D’aquesta manera s’arribarà fins al municipi de Les Cabanyes.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, explicava que es tracta d’una iniciativa complexa, en la que s’han fet expropiacions per continuar l’itinerari.

Durant les obres, amb una durada prevista de 5 mesos, s’implantarà una barrera de contenció mixta de fusta i acer, entre la calçada i l’itinerari per segregar fluxes. També s’implantaran balises lluminoses tipus led per marcar l’itinerari. Al mateix temps, s’aprofitarà per incorporar aquests elements al tram executat l’any 2017. El cost és de 510.028 euros que es finançarà en un 74% per la Diputació de Barcelona, un 19% l’assumirà l’Ajuntament de Vilafranca i un 7% el de Les Cabanyes.

El regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, exposa que aquesta acció s’engloba en el projecte del govern de millorar la xarxa de camins i itineraris amb els nuclis urbans que hi ha al voltant de Vilafranca.

En aquest sentit, més enllà del projecte d’unió amb Les Cabanyes, en aquests moments s’està executant l’obra del carril bici que unirà Vilafranca amb els Monjos. Els tres primers trams estan gairebé enllestits. Només quedarà la quarta i última part, des de l’hotel l’Air fins passat el pont de l’autopista. Tot i així, des de l’Ajuntament contemplen que el 18 d’octubre es faci una recepció parcial de les obres perquè ja es pugui utilitzar aquella part acabada.

Tot plegat, expliquen, es fa amb la finalitat de promoure la mobilitat sostenible i segura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: