Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora veu positiu el protocol per la represa i les colles grans el troben insuficient

Poder treballar amb 160 castellers és un pas endavant important, però per les colles més grans és insuficient ja que no poden fer-ho amb tots els seus membres.

Els castells podran tornar a les places aquesta temporada, després que ahir es fes públic el protocol que ha aprovat la Generalitat i que permet la presència de 160 castellers. Des de la Coordinadora valoren positivament aquesta possibilitat, i consideren que és el fruit de les reunions i trobades que han estat fent aquests darrers mesos amb representants dels diferents departaments de la Generalitat. Un protocol que recull bona part de les mesures que s’havien plantejat per tal de poder anar més enllà de fer pilars a plaça. Pau Camprovín és el president de la Coordinadora de Colles Castelleres.

Poder treballar en grups bombolla de 160 persones obre les portes a fer castells, i poder fer-ho a tot arreu i no només centrant-se en diades determinades com es feia fins ara. Camprovín considera que amb aquest protocol les colles poden ja començar a treballar i planificar la propera temporada.

El protocol s’anirà adaptant també a l’evolució de la situació de pandèmia, esperant que es pugui anar ampliant el nombre de castellers i públic si les xifres milloren.

En relació a la reunió d’aquest dimecres al vespre a Valls, on des de la Coordinadora es volia precisament presentar aquests acords i un posicionament conjunt del món casteller. Tot i que les línies bàsiques del protocol ja es van conèixer dimecres a la tarda, Camprovín remarca que l’esperit de la reunió es manté.

Des dels Castellers de Vilafranca es fa una valoració no tant positiva d’aquest protocol. Carles Mata, president del Verds, reconeix que poder treballar amb 160 castellers és un pas endavant, però no suficient per poder fer-ho amb tota la colla en el seu cas. Mata considera que en l’actual situació sanitària potser s’hauria pogut no limitar el nombre de participants, sempre que fossin persones amb la pauta de vacunació completa o amb test d’antígens negatiu.

Una possibilitat de veure ja algun castell dels Verds la podríem tenir aquest dissabte al vespre, en el marc de la Nit dels Xarel·los on habitualment ja hi participa la colla vilafranquina. Mata explica que és una opció que estan estudiant, però sense que hi hagi res decidit encara.

En la reunió d’aquest vespre a Valls amb la Coordinadora les colles grans faran palès el seu malestar per aquest protocol de represa que tot i ser un pas endavant consideren insuficient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: