Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de l’Alt Penedès-Garraf diu «així no» a l’avantprojecte de la MAT privada

Els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf s’han manifestat en contra de l’actual avantprojecte de línia de Molt Alta Tensió.

Els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf s’han manifestat en contra de l’actual avantprojecte de línia de Molt Alta Tensió d’iniciativa privada per transportar energia produïda des de l’Aragó a Catalunya que es projecta travessant el territori.

El secretari d’organització del PSC i vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Albert Tort, ha recordat que ja des del Consell Comarcal i diversos Ajuntaments afectats s’han unit a la resta de territoris afectats i han elaborat unes al·legacions conjuntes.

Així mateix, ha expressat la negativa del PSC Alt Penedès-Garraf a aquest avantprojecte i ha dit que «així no», per diversos motius: perquè s’ha fet l’exposició al públic en ple mes d’agost, perquè el projecte no té en compte la Carta del Paisatge de l’Alt Penedès ni alternatives mediambientals de menys impacte, perquè «no es contempla l’aprofitament d’infraestructures i vials existents», i perquè «es disfressa una autèntica xarxa de transport de 180km que seria competència exclusiva de Red Eléctrica de España (REE) com si fos una xarxa d’evacuació».

Ara bé, els socialistes creuen que cal anar al fons de la qüestió i «amb la mateixa unitat d’acció» reclamar al Govern de la Generalitat que acceleri i posi el focus «en un autèntic pla que aposti per les energies renovables».

MAT, PSC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: