Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat aprova un pla perquè tornin els castells de fins a 160 persones

Els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell.

Els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. Els castellers hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores, mentre que als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).

En el marc del Pla sectorial de represa del sector de la cultura popular i l’associacionisme cultural en què està treballant el Departament de Cultura, el Comitè Tècnic del PROCICAT ha aprovat avui l’Annex específic que permet dur a terme castells de fins a 160 persones. Ho ha donat a conèixer el Departament de Cultura de la Generalitat minuts abans de les tres d’aquesta tarda a través d’una nota de premsa.
Aquesta aprovació permet que «tot el sector casteller avanci en la desescalada, mentre que fins ara s’havia estudiat la situació per a cada diada, individualment».

El Pla, que la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura ha treballat conjuntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, parla, a més de fer castells de fins a 160 persones per colla, «d’un màxim de 25 grallers acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat establertes». Les propostes han estat avaluades i validades de manera positiva pels equips tècnics de Salut Pública i Protecció Civil del departaments de Salut i d’Interior respectivament.

Altres mesures que contempla el pla són que no es permet la interacció entre membres de les diferents colles que participin la jornada; tots els grups hauran de seguir un protocol d’entrada i de sortida de les places; tampoc es permet la interacció entre els executants i el públic; aquest últim haurà de comptar amb un espai clarament separat, perimetrat i amb les indicacions necessàries, seguint sempre les condicions de seguretat que estableixin les resolucions vigents en cada moment per a la resta d’espectacles culturals. L’aforament permès serà el mateix que s’estableixi per als nivells d’alerta vigents en cada moment per als espectacles culturals a l’aire lliure o en espais interiors.

Aquest pla entrarà en vigor aquesta setmana, a partir del moment en què els consellers de Salut i d’Interior el signin, després de l’aprovació del Comitè Tècnic del PROCICAT d’aquest matí.

Algunes de les primeres diades castelleres amb aquestes condicions seran La Misericòrdia (Reus), Santa Tecla (Tarragona) o La Mercè (Barcelona).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: