Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP trasllada a la consellera el seu desacord per la limitació de l’activitat agrícola

Unió de Pagesos creu que és una mesura contradictòria amb la demanda de llaurar les franges perimetrals.

Pel que fa a la limitació de l’activitat agrícola amb maquinària de cara a prevenir incendis que el Govern ha anunciat entre el 10 h i les 20 h fins al 16 d’agost, a 279 municipis, Unió de Pagesos ja ha traslladat el seu desacord, tant a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, com al secretari general del Departament, David Mascort, ja que aquesta mesura és contradictòria amb la petició que van fer ahir a la pagesia perquè llaurés les franges perimetrals. El sindicat considera que la prohibició de l’activitat agrícola amb maquinària, tot i que fa una excepció amb la recollida de fruita dolça, demostra un desconeixement del sector agrari, perquè altres sectors com la vinya, l’horta o el farratge necessiten en aquest moment ser treballats. Per a Unió de Pagesos, la contribució de la pagesia a minimitzar l’abast de possibles incendis és molt més efectiva amb el llaurat perimetral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: