Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un Sant Fèlix reivindicatiu sota la pluja per reclamar l’arrencada dels castells

La lectura d’un manifest, un minut de silenci i el toc de castells en absència dels pilars de cinc han centrat un acte que vol ser un punt d’inflexió.

Abans de la roda de premsa, ha tingut lloc l’acte reivindicatiu que ha substituït l’acte d’homenatge a la diada de Sant Fèlix previst per les colles, l’administració de la festa major i l’ajuntament.

En no permetre el Procicat l’acte tal com es preveia, amb els pilars de cinc, les colles han entrat a plaça amb pilars de quatre quan començava a ploure amb intensitat.

Posteriorment, l’administrador Pere Nin ha llegit un manifest reivindicant la cultura popular i tradicional i el fet casteller i exigint al govern que no els menystingui i que actui perquè puguin tirar endavant. Tot això sota una pluja intensa que els castellers han patit a peu de plaça.

El manifest demanava que la diada de Sant Fèlix i aquest acte reivindicatiu pugui representar un punt d’inflexió pel món casteller.

També hi ha hagut un minut de silenci i els grallers han interpretat conjuntament el toc de castells en absència dels pilars de cinc.

L’acte reivindicatiu arribava després dels pilars de quatre que han alçat les colles convidades a Sant Fèlix davant del monument als castellers coincidint amb la sortida d’ofici.

El president dels Castellers de Vilafranca Carles Mata explicava que era un moment important, sobretot per a la canalla de la colla.

Una nova diada sense castells que almenys ens ha permès veure pilars durant la festivitat de Sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: