Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un camp de treball internacional ha estat reparant marges de pedra seca Subirats

Del 19 de juliol al 2 d’agost s’ha estat desenvolupant un Camp de Treball de Joventut de la Generalitat a Subirats.

Han estat 11 participants, la meitat de procedència internacional, de països com França, Itàlia, Luxemburg, Suècia i Mèxic. També s’ha comptat amb la participació de 2 monitors de Fundesplai i 5 membres de la secció de Pedra Seca del Centre d’Estudis de Subirats, una entitat que enguany ha complert 10 anys. Un membre del Centre d’Interpretació de l’Ultima Defensa de Barcelona, vestit de soldat de l’època, els va acompanyar fent la visita al camí de les trinxeres.
Jaume Rovira, membre de la Secció pedra seca del Centre d’Estudis de Subirats, ens explica que la principal tasca de camp de treball ha estat la reparació d’un tram de marge de pedra seca del nucli de El Pago, esllavissat per les pluges del temporal Glòria de fa uns mesos. Però també s’ha treballat per controlar el creixement de l’heura sobre el marge de pedra seca.
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Subirats, Lluïsa Sueiro, destaca que un primer camp de treball a la zona ja es va iniciar l’estiu del 2019 amb 24 participants. L’any passat no es va poder fer per la Covid i enguany s’havia previst inicialment per 24 participants, però per la pandèmia s’ha reduït a 11. Malgrat tot la valoració és molt positiva i ja es pensa en el camp de l’any vinent.
Els joves també han estat treballant en l’adequació del Camí de les Trinxeres de la guerra civil, utilitzat per seguir les rutes divulgatives mensuals del Centre d’Interpretació de l’Ultima Defensa de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: