Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Subvencions per als propietaris afectats per la suspensió dels desnonaments

Subvencions per als propietaris afectats per la suspensió dels desnonaments

Al Servei Comarcal d’Habitatge es poden sol·licitar les subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a les persones propietàries o arrendadores afectades per aquesta suspensió.

El Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, de mesures urgents en l’àmbit social i econòmic per fer front a la covid-19, va establir un seguit de mesures entre les quals hi havia la suspensió dels desnonaments des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, la renovació automàtica dels contractes de lloguer i els microcrèdits per als llogaters en situació de vulnerabilitat.

Les persones físiques i jurídiques afectades per la suspensió extraordinària dels procediments de desnonament i llançament podran sol·licitar una compensació sempre que acreditin que la suspensió els ha ocasionat un perjudici econòmic al trobar-se l’habitatge en venda o per llogar amb anterioritat a l’ocupació de l’immoble.

El dret a la compensació s’origina a partir de la data de suspensió del procediment per part del jutjat i s’exhaureix amb l’aixecament de la suspensió o per assolir el límit temporal del 9 d’agost de 2021.

Les quanties de la compensació per la renda del lloguer de cada habitatge seran, com a màxim, el valor mitjà que correspondria a un lloguer d’habitatge a l’entorn en què es trobi l’immoble. Si aquest valor fos superior a la renda que vingués percebent l’arrendador, la compensació consistirà en la renda deixada de percebre.

A les quanties indicades anteriorment es podran afegir les despeses corrents de l’habitatge, sempre que no constin reclamades judicialment.

El termini per a la presentació de sol·licituds és el 9 de setembre de 2021 i es poden tramitar telemàticament o presencialment amb cita prèvia al Servei Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: