Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles castelleres vilafranquines afronten un agost incert pensant en la Festa Major

Després d’una temporada que pràcticament tampoc s’ha pogut engegar, les colles vilafranquines encara no tenen clar què es podrà fer per Festa Major i què no.

El mes d’agost acostuma a ser un dels moments culminant de la temporada castellera, però aquest 2021 com ja va passar l’any passat, tot són dubtes. Les tres colles vilafranquines tenen una cita destacada a finals de mes, coincidint amb la Festa Major i ara per ara encara no saben què es podrà fer i què no.

En el cas dels Castellers de Vilafranca remarquen que les previsions que s’havien fet fa unes setmanes han quedat totalment aparcades, i que ara es va una mica sobre a marxa amb actes simbòlics com el que es va fer a Vilanova i la Geltrú o el que està previst a la Bisbal del Penedès per el 15 d’agost. El cap de colla, Sisco Benet, recorda que ara per ara segueixen el protocol que es marca des de Cultura de la Generalitat que limita l’activitat a grups de 25 persones quan hi ha contacte.

El president dels Verds, Carles Mata, es mostra esperançat de cara a Sant Fèlix, i que es pugui reprendre una certa activitat per poder oferir alguna cosa més que uns pilars simbòlics

Els Verds consideren que es podrien fer castells de manera segura prenent les precaucions pertinents, i lamenten que les restriccions els estan afectant de manera molt directe.

Els Xicots de Vilafranca coincideixen en que mantenir aquesta incertesa durant tant de temps fa difícil el dia a dia de les colles i treballar amb perspectiva de futur. El president dels Xicots, Enric Pagés, apunta que aquesta setmana hi ha prevista una reunió amb l’ajuntament per veure què es pot fer de cara a la Festa Major, però sense poder assajat tot és molt complicat.

En el seu cas han mirat també d’anar mantenint el contacte, però el fet d’anar obrint i tancant l’activitat no ajuda. Des del seu punt de vista aquesta temporada es pot donar ja pràcticament per perduda.

Finalment des de la Jove de Vilafranca també remarquen que la situació d’incertesa amb constants canvis en les normatives no han ajudat gens. A mitjans d’aquest mes d’agost preveuen poder tornar a assaigs, sempre pendents de com evolucioni la situació. Montse Vallès és membre de la junta de la colla.

Apunta que la colla té ganes de tornar a l’activitat i no descarten poder fer alguna cosa per la Festa Major.

Després de gairebé dos anys sense fer castells, costarà a totes les colles tornar a recuperar el nivell d’anys anteriors, i malgrat que de cara a Festa Major es pogués fer castells amb una certa normalitat s’haurien de descartar grans construccions ja que estem a quatre setmanes de l’actuació del 29 d’agost i de Sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: