Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les 3 setmanes de toc de queda a Vilafranca s’han saldat amb 122 actes aixecades per la Policia

A banda de Vilafranca que es manté en la llista de municipis que han d’aplicar aquest toc de queda quinze dies més, s’hi afegeixen Gelida i Sant Sadurní.

La capital de l’Alt Penedès continuarà en principi quinze dies més entre els municipis catalans que han d’aplicar al toc de queda nocturn entre la 1 i les 6 de la matinada, un opc hagi ho ha acceptat el Tribunal Superior de Justícia a petició de les autoritats sanitàries. Segons explica l’Inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, el compliment a Vilafranca és molt correcte. Els establiments compleixen de manera majoritària amb la seva obligació de tancar en els horaris establerts. Des del 15 de juliol a Vilafranca s’han aixecat 122 actes per saltar-se aquest confinament.

L’inspector Romero recorda que ja durant els mesos en que es va aplicar l’anterior confinament municipal o comarcal per exemple es van haver d’anar adaptant a les diferents normatives i restriccions, i que en aquesta ocasió la situació és més concreta en quan a un confinament horari determinat. El fet que els establiments majoritàriament complexin facilita més que no hi hagi tanta gent pel carrer ja que no hi ha on anar. En molts casos s’actua a resultes de la denúncia d’algun ciutadà.

Per tal de seguir l’actual situació hi ha coordinació amb els Mossos d’Esquadra, i també amb els responsables del departament i el Procicat, que van informant de cap a on s’enfocaran les mesures setmana a setmana. L’Inspector Romero explicava dijous al matí, per exemple, que ja tenien clar que Vilafranca continuaria una setmana més en aquest grup de municipis confinats.

Ara per ara i durant el propers 15 dies, si no hi ha canvis, es manté aquesta mesura a Vilafranca, i s’hi afegeixen també Gelida i Sant Sadurní. Caldrà seguir vetllant per tal que els ciutadans compleixen i a la 1 de la matinada estiguin a casa seva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: