Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament ha activat el protocol per l’abordatge de les agressions sexistes i lgtbifòbiques

Aquesta matinada s’ha produït una agressió masclista a la zona esportiva de Vilafranca, a l’exterior del recinte del concert.

Aquesta matinada s’ha produït una agressió masclista a la zona esportiva de Vilafranca, a l’exterior del recinte del concert. S’ha activat el protocol per l’abordatge de les agressions sexistes i lgtbifòbiques en espais públics i festius. Segons un comunicat de l’Ajuntament, s’ha ofert «tot el suport necessari a la víctima i s’ha interromput el concert que ja estava finalitzant per llegir un manifest de rebuig a aquest i a qualsevol altre tipus de violència». Tal com preveu el protocol, els cossos de seguretat estan investigant el cas per adoptar les mesures que siguin oportunes. Aquesta és l’agressió de la qual tenim constància a la nostra redacció, desconeixent fins al moment si s’han produït d’altres durant la passada nit o en qualsevol moment de la Festa Major.
Precisament per evitar aquest tipus de violències des del passat dia 28 es van instal·lar 2 punts liles fixes (un a la zona esportiva i l’altre a la plaça de la Vila) així com agents liles itinerants. Aquest vespre parlàvem amb la coordinadora de l’equip del Punt Lila a la zona esportiva, Ariadna Micó.
A la parada a banda d’atendre qualsevol víctima per agressió disposaven de material per a fer difusió i sensibilització. També han posat a disposició de les persones afectades un telèfon d’atenció per les nits de Festa Major, el 689127757.

D’altra banda, la Policia Local també ha reforçat els seus dispositius aquests dies de festa. Ho explica l’inspector en cap de la policia local de Vilafranca, Albert Romero.
Segons Romero la nit del 28 va ser prou tranquil·la llevat d’alguna denúncia per incivisme i alcoholèmies. La concentració més gran de persones es va donar a la zona esportiva. La passada nit, a banda de l’agressió sexual ja esmentada, s’han detectat diferents grups concentrats a la zona esportiva. La Policia Local ha detingut una persona per un delicte contra la salut pública i atemptat als agents i ha denunciat tres persones per tinença de drogues. S’han efectuat tres alcoholèmies positives i s’han denunciat 8 persones per miccionar a la via pública. També s’ha aixecat una acta a un establiment per vendre alcohol a menors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: