Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca recomana no accedir a zones rurals i boscoses per el risc d’incendi

L’Ajuntament de Vilafranca recomana no accedir a zones rurals i boscoses per el risc d’incendi

L’Ajuntament informa que està vigent la resolució de la Generalitat de Catalunya per la qual es restringeix l’ús del medi natural durant l’episodi de calor a causa del risc extrem d’incendis.

Les mesures seran vigents fins a les dotze de la nit del dilluns 16 d’agost. Amb la suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 del matí i les 20 vuit del vespre. S’exclou la recollida de la fruita. Es limita l’obra pública de manteniment que suposi un risc d’incendi forestal. També es limita la circulació motoritzada en el medi natural en els municipis afectats per nivell 3 exceptuant residents i treballs inajornables. Altres mesures s’apliquen des de les 12 del migdia de divendres i fins a les 12 de la nit del dilluns, com la cancel·lació de totes les activitats de joventut de tipus acampada o ruta. Aquestes mesures s’apliquen a un total de 279 municipis catalans. A l’Alt Penedès hi estan inclosos la majoria de municipis, excepte Vilafranca, les Cabanyes, Vilobí del Penedès, Pacs del Penedès, Sant Cugat Sesgarrigues, la Granada, Santa Fe del Penedès, el Pla del Penedès i Puigdàlber, on no es prohibeix sinó que es recomana la no realització d’aquestes activitats. Malgrat que Vilafranca està exclosa d’aquestes restriccions, l’Ajuntament demana a tota la ciutadania que actuï amb la màxima prudència i responsabilitat i eviti els desplaçaments pel medi natural, ja sigui al mateix municipi o a municipis de l’entorn donades les condicions climàtiques extremes que poden causar perill d’incendis forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: