Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Il·lusió i nervis dels balls a les portes d’una festa major excepcional

Els balls tornaran a actuar després d’una festa major en blanc i afronten l’experiència amb il·lusió i nervis.

Tot i que la Festa Major de Vilafranca no serà normal aquest 2021, es recupera la presència del folklore a través de diverses propostes que han dissenyat els administradors i el Servei de Cultura. El context sanitari i la normativa vigent marca totes les actuacions i, per tant, aquesta serà una festa major única en aquest sentit.

Els balls actuaran els dies 29 i 30 als patis de les escoles Pau Boada, Cristòfor Mestres, Dolors Piera i Baltà Elias en el que s’ha anomenat la ‘cercavila i la processó inversa’. Al Baltà hi haurà Ball d’en Serrallonga, Capgrossos, Cercolets i Bastoners. Al Cristòfor, Diables, Àliga, Panderetes i Pastorets. A l’escola Dolors Piera hi trobarem el Drac, els Nans, el Ball Pla i els Panderos. I al Pau Boada, Gegants, Cotonines, Figuetaires i Gitanes. Hi haurà passis a les 12.30h, 18h i 19.30h.

Lídia Romeu, tècnica de Cicle Festiu, explica que han buscat la major varietat possible en cadascun dels escenaris tenint en compte diferents aspectes.

L’administrador Pablo Sancho comenta que tothom té la seva cadira assignada.

D’altra banda, el dimarts 31 d’agost hi haurà l’exhibició dels balls populars a la plaça de la Vila, en un format similar al que s’haurà aplicat a les escoles. En aquest cas hi haurà dos passis, a les 11.15h i a les 13h i hi haurà 400 cadires a la plaça.

Una altra ocasió excepcional per veure el seguici festiu gairebé al complet serà a la processó que es farà el dimarts 31 d’agost a les 18h a la rambla de la Generalitat de La Girada. Una processó que comptarà amb 2.000 espectadors al centre de la rambla mirant a una banda i a l’altra i amb el seguici al voltant i que clourà amb una entrada simbòlica de sant Fèlix .

Els balls afronten totes aquestes novetats amb nervis i il·lusió.

Per als balladors és important poder tornar a ballar, encara que sigui en circumstàncies excepcionals.

Bona part dels balladors i balladores de la festa major s’han fet proves d’antígens amb un dispositiu especial del Departament de Salut durant la jornada d’avui a l’Escorxador.

Aquesta serà una festa major diferent i per això des de Penedès TV i Ràdio Vilafranca us oferirem la majoria dels actes en directe, a més de programes especials al voltant de la festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: