Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Goigs a Sant Fèlix tornen a sonar en directe a la basílica de Santa Maria

Abans d’aquest moment, però, hi ha hagut molts mesos d’incertesa i diferents escenaris possibles.

Després que l’any passat, el cant s’hagués d’enregistrar en una gravació produïda per Penedès TV, aquest 2021 la situació sanitària i la normativa vigent han permès que músics i cantaires puguin interpretar els goigs en directe a la mateixa basílica. Abans d’aquest moment, però, hi ha hagut molts mesos d’incertesa i diferents escenaris possibles que es clarificaven dissabte al vespre amb el darrer assaig.

Finalment una cinquantena de cantaires se situaven espaiats a la zona de l’altar i a la zona lateral per poder interpretar els Goigs tot respectant la distància i sempre amb mascareta. Els músics estaven situats, també amb espai entre ells, entre les escales i els primers bancs.
Xell Montserrat és la directora del cor dels Goigs.

Tant per als cantaires com per als músics, l’experiència resulta tot un repte per la dificultat que representa.

La directora de l’orquestra, Carmina Font, destacava la joventut i la il·lusió dels músics que participen aquest any als Goigs.

Per la seva part, el rector de Santa Maria, Mossèn Xavier Aymerich, explica que la Novena d’enguany comptarà amb reflexions al voltant de la carta encíclica del Papa ‘Fratelli tutti’ (germans tots). També destaca que tots els actes litúrgics de la festa major de Sant Fèlix es poden seguir en directe per Penedès TV i Ràdio Vilafranca.

El primer dia de Novena va finalitzar amb el cant dels Goigs i les llibertats d’orgue. L’organista Berenguer Montserrat va interpretar el Toc de vermut, el qual va donar pas a un emotiu aplaudiment de tots els assistents a la basílica.

La Novena i la resta d’actes litúrgics de la festa major es poden seguir en directe per Penedès TV i Ràdio Vilafranca. Recordem que l’aforament a la basílica és limitat i es fa amb reserva prèvia i que les sortides i entrades es fan de forma esglaonada per evitar aglomeracions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: