Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Agents Rurals dupliquen efectius a l’Alt Penedès per vetllar davant l’alt risc d’incendi

Davant els avisos per alerta d’altes temperatures i risc d’incendi el cos d’Agents Rurals durà a terme tasques preventives aquests dies per tal d’evitar que hi hagi activitats a les zones boscoses.

El Cap de l’Àrea Bàsica d’Agents Rurals a l’Alt Penedès, Toni Arcas, explicava també que al Penedès s’ha tancat el massís del Montmell i el Marmellar.

En el cas de les zones d’Olèrdola i el Foix, no estan tancades però si hi ha restriccions en les activitats que s’hi poden dur a terme. Unes restriccions que en principi es considera que estaran en vigor encara fins dilluns o dimarts.

Per aquest cap de setmana Arcas apunta que dupliquen el nombre d’agents que hi haurà al territori per mirar de fer aquests controls.

Els Agents Rurals demanen a tota la ciutadania col·laboració per extremar la prevenció, ja que feia molt de temps que la situació no era tant extrema. Toni Arcas

Des de la ciutadania hi ha qui te molts clars els consells a seguir a l’hora de lluitar contra aquesta onada de calor. L’ús de l’aire condicionat és un recurs més, que cal usar amb mesura sobre tot ara que el preu de l’energia elèctrica s’ha enfilat molt. Xavier Jiménez

Recordem també que des de les administracions es recorda que hi ha equipaments públics que estan climatitzats i als quals s’hi pot anar per resguardar-se en els moments més forts de calor. Un d’ells és la biblioteca Torras i Bages. El seu director, Daniel Garcia, explica que de moment no han detectat un augment d’usuaris per aquest causa.

De moment les temperatures està previst que continuïn pujant fins dilluns, i per tant cal tenir presents els consells bàsics per evitar els risc en zones boscoses i evitar també afectacions de salut a causa de les altes temperatures.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: