Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa de la festa major és com un llibre de ciències i l’obsequi, un setrill

Arrenca la capta de la festa major i desvetlla un programa que pren la forma d’un llibre de ciències i l’obsequi, un setrill.

La capta ha començat aquest matí, a dos quarts de deu, amb l’encesa per part dels administradors de cinc coets. Ha estat a la plaça de la Vila, on ha tornat el so de la música de gralles i la presència del sant Fèlix petit. Un cop llençats els coets i fet el brindis, els administradors i administradores han desvetllat el contingut de la bossa que es pot adquirir pel preu de 30 euros tant avui dijous com demà divendres al matí en tres punts: plaça de la Vila, plaça Jaume I i rambla de Sant Francesc.

El programa és una mena de llibre de ciències naturals, amb els seus continguts dividits per unitats temàtiques en les quals es fa una reinterpretació de la festa major i els seus elements des del punt de vista científic. Tot plegat forma part de la idea de vincular la ciència amb la festa dels dissenyadors de MMMM.Studio.

L’obsequi d’aquest any és un setrill. Molt semblant als típics recipients Erlenmeyer que es fan servir als laboratoris, però també amb la referència als nens i nenes que tradicionalment participaven a la capta per vendre els programes casa per casa.

La bossa també conté l’estampa de l’artista Joan Hurtado ‘Canano’.

A la plaça de la Vila s’han reunit a primera hora famílies amb ganes de comprar el seu programa. És el cas de la Dolors Miralles, una de les primeres persones a adquirir-lo.

La Dolors ja té les seves entrades pel pregó, la processó a la rambla de La Girada i la festa major dels petits i té ganes de festa major.

La capta també arriba als barris per la tarda a partir de les sis. Aquest dijous hi haurà parada a la plaça de Vilanova del Molí d’en Rovira, la plaça de la Sardana de Sant Julià i el parc del Tívoli del Poble Nou i demà divendres, a al carrer Manuel Barba i Roca de la Barceloneta, la plaça Doctor Bonet de l’Espirall, la rambla de La Girada i la plaça de la Verema de Les Clotes.

Per als administradors ha estat un moment emotiu i important donar el tret de sortida a la capta d’enguany ja que l’any passat no la van poder viure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: