Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest estiu s’ha produït una mortaldat de peixos al riu Foix

El col.lectiu ecologista Bosc Verd denuncia que la mort dels peixos s’ha produït per no garantir el cabal ecològic del riu Foix i no complir la Directiva Marc de l’Aigua del Parlament Europeu.

Aquest estiu amb una forta sequera el riu Foix, a sota la Torre de l’Aigua de Vilafranca, s’ha convertit en un torrent sec i els peixos han mort. Es tracta de barbs cua-roig, espècie que si es pesca s’ha de retornar immediatament a l’aigua i que si es mata que se n’estableix una indemnització de 30 € per exemplar a més de la sanció. Bosc Verd denuncia que aquí no s’ha respectat el cabal mínim ambiental mentre es malbarata aigua amb les piscines.
Des de fa més de 20 anys, gran part de l’aigua que es consumeix al Penedès prové d’Aigües del Ter Llobregat, això ens ha servit per a créixer i crear polígons, però no s’ha mantingut un mínim cabal als rius de la comarca. Els ecologistes proposen bombar una part de l’aigua de la depuradora de Vilafranca a sobre de la zona captació d’aigua per mantenir un cabal ecològic del riu.
El riu Foix en la seva part baixa només existeix com a riu des de la depuradora de Vilafranca fins a l’Embassament del Foix. En aquest tram sempre hi ha un cabal acceptable.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: