Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca és un dels municipis afectats pel confinament nocturn de la població

Després de l’aval rebut del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Vilafranca del Penedès és un dels 161 municipis catalans que estaran sota confinament nocturn entre la 1 i les 6.

La mesura afecta les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.

La majoria d’aquests 161 municipis, que suposen més de sis milions de persones, són de l’àrea metropolitana de Barcelona. A l’Alt Penedès, a banda de Vilafranca, també s’aplica a Sant Sadurní d’Anoia i a Santa Margarida i els Monjos.

La mesura entrarà en vigor la matinada d’aquest dissabte 17 de juliol, després que s’hagi publicat al DOGC. En principi tindrà una vigència inicial de 7 dies prorrogables. El llistat de municipis serà objecte de revisió setmanal i en podrien sortir els que hagin reduït la incidència i incorporar-se’n d’altres que hagin empitjorat.

Entre la 1 i les 6 de la matinada restaran prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques d’aquests municipis. Només seran excepcions els desplaçaments d’urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, anar o tornar de treballar, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra seran les encarregades de fer complir el toc de queda, i els incompliments poden ser sancionats amb multes d’entre 300 i 6.000 euros.

El confinament nocturn a Catalunya s’afegeix a altres mesures aprovades recentment pel govern per frenar l’explosió de contagis de les últimes setmanes. Les més destacades són la limitació de 10 persones de les trobades socials tant en espais públics com privats, la prohibició de consumir menjar o begudes en espais públics en grup, la reducció d’horari fins a les 00.30h de les activitats culturals o festives i l’obligatorietat que el públic estigui assegut i amb distància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: